Pazartesi, Mart 13, 2006

Kuzu, Kuzu ve Kuzu

Bizim Kuzu, uzun süredir yazmadım ya yine, beni tekrar blogu kullanmaya ve kendisine cevap vermeye zorluyor. Son yazısında benden şikayet etmiş yine. Demesi o ki, ben sağda solda kedileri püsküüt, köpekleri sosis, kendisini ise Kuzu olarak çağırıyormuşum. "Başlarda kendisini Kuzu olarak çağırmamı NG ve Discovery TV'ye bağlamış ama asıl sebebi de bulamamış"mış.

Açıklıyorum, kedilere verilecek en güzel isimler Püsküüt (İstanbul Türkçesinde Bisküvi) veya Pistandır (Fistan - Etek, Elbise). Deneyin Allah aşkına, hangi kedi sokulmaz ki sen onu Püsküüt veya Pistan diye çağırınca?

Köpeklerin isimleri daha geniş bir perspektifi hak ediyor tabii. Gerçi bizim köyle başı açık renk köpekler Akbaş, sarı köpekler Çomar, kızıl köpekler Ceylan ve siyah köpekler Arap isimleriyle anılır, köyde bir beşinci isme sahip köpek yoktur, ama o ayrı... Hem sosis ismi her köpeğe verilmez; bunun için şişko olması, kısa tüylü olması, mahzun bakışlı olması ve en önemlisi uysal ve kısa bacaklı olması gerekir. Ki tüm bu özellikleri taşıyorsa gerçek bir sosistir nitekim.

Gelelim bizim Kuzu'nun ismine. Kendisinin yukarıda belirtilen canlılarla, aynı gezegende yaşamak ve zaman zaman karşı karşıya gelmek dışında ortak özelliği bulunmamaktadır. Kendisine verilen isim, yalnızca ve sadece kendisinin karakteristik özelliklerine ilişkindir.

Şöyle ki; kendisi bir kuzu kadar beyaz, bir kuzu kadar sevimli, bir kuzu kadar uysal ve bir kuzu kadar yaramazdır. Bu nedenle, sevilmekten kaçsa, serseri mayın gibi bir oraya bir buraya zıplayarak ortalığı dağıtsa da, sevildiğini her zaman bilecek ve bu sevginin tadını çıkaracak kadar akıllı bir kuzudur.

Aynı zamanda, kendisi ne kadar aksini iddia etse de, karakteristik bir Sekli Kuzusudur. Sekli Kuzusunun ne olduğunu bilmeyenler için bunu başka bir yazımda ayrıca açıklamayı daha doğru buluyorum.

Yeri gelmemiş olmakla birlikte cevap hakkı kapsamında ifade etmek isterim ki, Kuzu Hanım'ın gücü kafasındaki minik boynuzları çıkmaya başladığında onları sağa sola çarpmakla ilintilidir. Şu hususu da belirtmek isterim ki, kuzular çok nadide yaratıklardır, kuzusarması, kuzu pirzola, deniz kuzusu gibi sayısız çeşitleri vardır. Nitekim bizim Kuzu'nun bir kuzu olarak fotoğrafı yapılsa, - ve çirkin olduğunu bakmayın lütfen, nette şöyle güzel bir kuzu bulamadım, bulduklarım çamur içinde merinos kuzularıydı - aşağıdaki gibi olacaktır:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home