Cuma, Ağustos 25, 2006

Pluto yalan oldu...


Uluslararası Astronomi Birliği, Pluton'un artık bir gezegen olmadığına karar vermiş. Artık Pluton bir gezegen değil, Plutongiller'in isim babası olacakmış. Güneş Sisteminde dokuz değil, sekiz gezegen varmış. Bütün ansiklopedilerin, ders kitaplarının değişmesi gerekecekmiş.

Hadi hepsini anladım da, peki ne olacak çocukluğumuzun Pluto'su. Hani Pluton 1930'da keşfedildiğinde (başrol oynadığı 48 adet çizgifilm hariç) Micky Mouse ve kafasında kocaman kurdelesiyle gezen sevgilisi Mini'nin çok sevgili ve tuhaf köpeği ne olacak? Onu da mı ansiklopedilerden ve hatıralarımızdan sileceğiz. Pluto artık yok mu diyeceğiz? Yoksa ona sahip çıkmak için artık Miki Fare'nin köpeği Pluto'ya da sen artık köpek değil, faresin mi diyeceğiz?!

Bilim bütün romantizmimizi bir kere daha öldürdü...

2 Comments:

Blogger rahel said...

yaa, konuşma/yazma böyle, çok üzülüyorum zaten!
pek hoş yazmışsın da, senin romantizmle kesilen bağın bu döneme denk gelmiyor ki! hem suçu niye bilime atıyorsun.. ayıp diye bir şey var.

Ağustos 25, 2006 11:19 ÖÖ  
Blogger Kuzusarmasi said...

Benim romantizmle kesilen bağım, hayat damarlarımdan birinin koptuğu döneme denk geliyor. E damar bu, bir kez kopunca tekrar birleşmiyor. Bilimi her zaman takdir ettim kabul, ama sen bunca zaman Pluton'a en uzak gezegen de, üstüne Pluto'yla özdeşleştir, sonra çık çörçüp de. Bu hem silahların eşitliğine, hem oyun devam ederken kural değiştirilmez ilkesine aykırı bir kere.

Ağustos 25, 2006 11:52 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home